Back to All Events

Křest knihy o Winternitzově vile a vernisáž Dominique Chapuis

vernisaz s Dominik na FB.jpg

Srdečně vás zveme ve spolupráci s Vysokou školou uměleckoprůmyslovou v Praze na křest knihy
„Vila Jenny a Josefa Winternitzových / Adolf Loos, Karel Lhota, 1931–1932“. Kniha je monografií věnovanou Winternitzově vile. Je výsledkem týmové práce, na níž se podílelo několik studentů a absolventů Vysoké školy uměleckoprůmyslové pod vedením Lady Hubatové-Vackové. Kniha v několika kapitolách představuje dramatický příběh židovské rodiny, ale i následný život ve vile v době protektorátu, po válce a v 50. letech až po současnost. Publikaci slavnostně uvedou rektor UMPRUM prof. Jindřich Vybíral, editorky Lada Hubatová-Vacková a Valentýna Nikolenko a David Cysař.

Knihu bude možné zakoupit během večera na pokladně vily za zvýhodněnou cenu 240 Kč.

Tentýž večer zároveň proběhne vernisáž obrazů Dominique CHAPUIS / Le vide interroge le visible. Její instalace představuje intimní dialog bílých objektů neobyčejné struktury s tímto funkcionalistickým domem.

Dominique ve své tvorbě využívá lineární prvky tak, aby vytvořila hru plošného a prostorového jazyka. Aplikuje pruhy či pásy z různých materiálů, jakými jsou například dřevo, kartón, umělé hmoty, ale povětšinou papír, a to vše s cílem podtrhnout náladu trojrozměrnosti.

Výstavu připravili kurátoři Tadeáš Goryczka a Jaroslav Němec z Kabinetu architektury.

Výstava potrvá od 7.3.2020 do 17.5.2020.