Back to All Events

KONCERT - Anna Paulová a Martin Kasík

  • Winternitzova vila Na Cihlářce Praha 5, Hlavní město Praha, 150 00 Czechia (map)

Winternitzova vila uvádí další ze série komorních koncertů. Přijďte se nechat okouzlit podmanivým hlasem klarinetu v podání Anny Paulové za doprovodu našeho předního klavíristy Martina Kasíka. Po skončení koncertu je možné si se skleničkou vína projít celou vilu, včetně několika teras s výhledem na Prahu. Pak v duchu prvorepublikových salonů zakončit večer ve společnosti umělců a hovořit s nimi, třeba o hudbě…

Program večera:
J. Brahms: Sonáta Es dur op. 120
F. Chopin: Scherzo b moll op. 31
F. Poulenc: Sonáta pro klarinet a klavír
B. Martinů: Sonatina pro klarinet a klavír

Anna Paulová patří k nejvýraznějším českým klarinetistům mladé generace. V roce 2015 se stala laureátkou Mezinárodní hudební soutěže Pražské jaro. V roce 2016 se stala absolutní vítězkou soutěže Nadace Bohuslava Martinů. V roce 2019 postoupila do semifinále prestižní Mezinárodní hudební soutěže ARD v Mnichově. Získala speciální cenu Golden Medal na soutěžích Vienna International Music Competition (2019) a Manhattan International Music Competition (2022). V patnácti letech debutovala s PKF- Prague Philharmonia a dirigentem Leošem Svárovským. Později vystoupila jako sólistka s dalšími předními českými i zahraničními orchestry. V roce 2014 vystoupila jako sólistka s Českou filharmonií pod taktovkou Jiřího Bělohlávka. Vedle své sólistické dráhy se věnuje komorní hře a spolupracuje s řadou vynikajících instrumentalistů, jako např. Charles Neidich, Ivo Kahánek, Martin Kasík, Václav Hudeček, Tomáš Jamník, Lubomír Brabec a dalšími předními umělci. 

Martin Kasík (1976) – Přední český klavírista. Koncertoval v řadě prestižních koncertních sálů Evropy (Sál Berlínské filharmonie, Wigmore Hall v Londýně, Gewandhaus Lipsko, Tonhalle Zürich, Concertgebouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam, Finlandia Hall Helsinky, Auditorio di Barcelona aj.), Spojených států amerických (Weill Recital Hall at Carnegie Hall, Alice Tully Hall a Avery Fisher Hall v New Yorku, Kennedy Center Washington aj.), Japonska (Tokyo Suntory Hall), Tai – Wanu (Philharmonic Hall) Singapuru (Singapore Victoria Concert Hall).
Jako sólista vystupoval mj. s Chicago Symphony Orchestra, Minneapolis Symphony Orchestra, DSO Berlin, Tonhalle-Orchester Zürich, Stuttgarter Philharmoniker, Rotterdams Philharmonisch, Helsingin kaupunginorkesteri. V roce 2008 se stal Martin Kasík prezidentem Chopinova festivalu v Mariánských Lázních. Od roku 2009 vyučuje na pražské konzervatoři. Jako podagog působí rovněž na Akademii múzických umění v Praze.